hela världen är så underbar.







bilder från markus krunegårds spelning på hugo.

Sluta dröm om det ljuva livet, vi kommer aldrig va med om det.




fast det är klart, detta lov blir väl rätt ljuvt. eller hur matilda? jag vet att jag ständigt tjatar om detta, men det är första lovet som jag verkligen har något att se fram emot & det är det fösta lovet som det verkligen händer något. jag är glad.

i hate mondays.



blev väckt kl 9 av soc. kul. ska va där kl.3 & jag har inget busskort. lycka till, elin lilla. sen ska jag ner på stan & köpa spån & mat till baby-urban. hade jag haft ett par extra 100-lappar hade det blivit vinterskor också, men allt har man inte råd med. jag fryser hellre om fötterna än att se kaninen svälta. hoppsan! nu är det brottom. brottom-tanten goes crazy for you.

om en pop-pojke.



jo, minsann mattis är en pop-pojke. vi har dansat till håkan
i en timme snart. "jag gillar om den musiken!"

LOOK BOOK. (klicka på bilderna för att komma till användarna.)





LOV.

detta lov innebär mer än bara ledighet & onödigt mycket sömn. det är fest som fan & så ska jag & matilda se markus krunegård på torsdag & håkan på lördag. kan det blir bättre? haha, kent hade ju inte suttit fel men allt kan man ju inte få. jag är sjukt nöjd ändå.

filmkväll.



morötter, dipp, naturgodis & cider, livet är ju gott ibland. mys i soffan med matilda & sofia kom förbi en stund. vi såg blablabla-nånting-chuck and larry & paranoid park. båda måste helt klart ses. måste dock se om paranoid park. jag var alldelses för trött & min tankar var någon helt annanstans, för att ta mig igenom den. 

nu sitter jag här helt själv & måste ta mig i kragen & kasta bort alla konstiga tankar. det är fan inte alltid lätt att sväva på moln, även om det är underbart. 

ebba grön.



här sitter jag, är glad, dricker kaffe, lyssnar på ebba grön. det var ett bra tag sen. jag har inget mer att skriva om. jag ville bara säga att jag lyssnar på ebba & är glad. kaffet tar slut nu.

hej daniela!



idag blir det fika med älskade daniela. det var ju ett tag sen sist. minns jag rätt så var det när jag fyllde år i augusti. det ska bli trevligt. hoppas det inte dröjer lika länge tills vi ses nästa gång. då jävla blir det andra bullar.

fötterna är tillbaka på jorden.

haha, vad tänkte jag med igentligen? ja, absbsolut inget. nu har jag tänkt efter & det måste varit så att jag var helt jävla borta för att jag inte sovit. haha.

nu har jag i alla fall sovit ut & mår hyffsat bra. skolan nästa, för i dag är en sådan dag; om jag missar den så ryker sudiebidraget & det vill jag inte.

inte ens en timme sömn i natt.



& när man endå inte kan sova, så kan man alltid måla, eller kanske bråka med katten, läsa en bok & fotografera. som jag gjort.

VAKEN HELA NATTEN FÖR JAG ÄR COOL! SEN SKA JAG STÅ UT I SKOLAN & FÖRSÖKA KLARA MIG PÅ EN CIGG! ÖNSKA MIG LYCKA TILL!







KOM IGEN MATILDA! VAD SKULLE VI ANNARS GÖRA?

tid & dag: fredag, efter kl.6
plats: hos mig i min soffa framför tv:n

vad händer? hyra film, gott att äta & dricka,
en del skitsnack kanske.

bäst av allt ( för dig ): JAG BJUDER!

sen kan vi dra en sväng på stand tidigare på dagen.
jag behöver köpa!


i can feel happiness today.


jag har redan sagt för mycket.

vad har folk för liv?

"Jag har förstått att du och myhaertshapedbox är kompisar men alltså hur kommer det sig att hon skriver så mycket som påminner om dig? du fotade tidningsuppslag sedan gjorde hon det några dagar senare. hon har med ameliébilden som du har inramad. skriver ett par dagar efter dig ett det bästa från sommaren-inlägg och nu målar hon med aquarelle precis som du. jobbigt skulle jag tycka."



matilda visade mig denna kommentar i hennes blogg. jag måste bara få säga ett & annat. för det första: vad har man för liv om man sitter & jämför allt i två olika bloggar? för det andra: matilda är inte den enda som läser tidningar, sett amelié från montmartre eller målar med akvarell. för det tredje: så är vi nära vänner, delar tankar & idéer & nästan allt annat också. då är det väl ganska logiskt att våra bloggar är lika till innehållet? eller?

jag härmar självklart inte matilda medvetet! så nu kan ni sluta fundera över det.

måleri.



jag vet inte vad som hänt. men jag har väl hittat min grej liksom. den understa bliden mår jag bara så jävla bra av.

dom ska scannas in i stället för att fotograferas, sedan dyker dom upp i konstgalleriet. skriv gärna en kommentar eller tolka dom redan här! det skulle va kul.

plåster på såren.



R.I.P


EDWARD,
olja på duk. (är nu mera förstörd/död)

kan du hjälpa mig att fly?

jag känner mig helt tom. jag kan inte gråta, inte skratta. inte ens ett litet leende. saker & ting blir ju sällan som man tänkt sig. men den här gånger gick fan längre ut i helvetet än någonsin. önskar jag kunde försklara saker & ting, fast det finns inte ord & du är inte villig att lyssna. jag antar att det får va som det är. kanske ska jag skriva ett brev, så jag får allt sagt. fast det får bli en annan gång, för jag är trött på att förklara mig.

"för allt som inte blev som det skulle - förlåt dig själv"

kul att träffa malin. puss.



jag har igentligen inte mycket att skriva. förutom att jag träffade malin i dag. vi sprang runt på stan & letade efter skor. jag var skabbig i håret & kännde att jag ville hem så fort som möjligt. jag vill också köpa skor. men jag har inte pengar till det nu & allt ska va så jävla in i helvetes dyrt! jo, nu är jag lite sur också.

-


dalí

enda sedan jag var liten, & jag menar riktigt liten, så jag alltid varit fascinerad av Dalís målningar. en vän till min mamma har alltid haft dalí´-tavlor hemma. jag minns att dom var läskiga men endå intressanta. jag kunde titta på dom hur länge som helst & funderade nog mycket kring dom.

hans elefanter med styltben har alltid varit en favorit. jag funderar på att tattuera in en såndan på mitt smalben. det blir ett projekt som jag kommer genomföra senare när jag tjänar lite pengar så jag klarar mig. men idén skulle nog va häftig.




två av tavlorna mammas vän har hemma.

& så blev du mitt sår & jag blöder ihjäl.



jag anade det nästan. jag hoppas bara att det finns en kärleksfull person som kan ta hand om dig. du är min bäbis & det gör ont att veta att jag snart måste säga hejdå. du har verkligen gjort mig glad & din personlighet är unik. jag saknar dig redan.

ännu en såndär dag.

jag sov inte mer än ett par timmar i natt & jag sitter just nu & halvsover. har lite svårt att tänka. men jag måste hålla mig vaken. jag får inte somna innan kl.8 kväll. kommer antagligen bli rätt tufft att hålla sig vaken. men jag måste orka upp i morgon.

måste ta tag i saker & ting. jag har haft en dimmig & deppig period nu, jag orkar inte mer. det får vara nog. allt det här kommer bara vara bullshit för en del, eftersom jag har lite svårt att hålla mig till vad jag sagt. det låter till & med som bullshit för mig själv. men det skiter jag i. jag ska göra ännu ett tappert försök. håll tummarna om du vill, men bli inte besviken om det inte blir som det ska.










SKAMMEN VAR ALDRIG DIN.


Uppdrag barn.

 
Skriver man ett inlägg i sin blogg och länkar till Uppdrag Barn så skänker  Vattenfall 20 kr oavkortat till World Childhood Foundation. Childhood hjälper utsatta barn i 14 länder, barn som ofta inte syns utan lever i skymundan som gatubarn eller blir sexuellt utnyttjade. 

Genom att ta dig några minuters tid och skriva ett inlägg om Uppdrag Barn skänker du 20 kr till verksamheten. Det finns ingen ursäkt till att inte skriva ett inlägg.

om att sakna.

är det något jag kommer att sakna när jag flyttar, så är det bl.a emma. (jag kommer självklart ha henne kvar & vi kommer väl ses rätt ofta endå, även om vi inte bort i portenbrevid varann.) jag kommer sakna att man kan springa hos varann när som helst för att dricka kaffe, ta några cigg & bara prata, se på film, förfesta. you name it.

hon är på väg hit ner nu & kaffe bryggaren puttrar. detta kommer jag verkligen sakna.

sömnlös.



ingen bra sömn i natt häller. rätt mycket myskosaker som smyger runt i huvudet. det brukar inte va förens runt morgontimmarna som jag slocknar & då är det ju kanske tre, två timmar tills man endå ska upp. surt. nu  är jag i alla fall pisstrött. försöker få i mig ett par extra koppar kaffe & inte tänka på att jag ska till skolan. god morgon.


jag är utsedd till baktant.

jahopp, det är älsta lillebrors födelsedag. grattis. och jag är utsedd till baktant, grattis till mig. måste säga att jag är smått sur. inte för att brorsan fyller år. utan för att det passar folk att fira honom & inte mig när jag fyllde. då stog jag & bakade hela dagen, men ingen släkt kom. tur att jag har schyssta kompisar som gillar fika. som grädde på det äckliga moset så är det ju självklart jag som ska styra med allt igen.


inspiration till mig själv.


bilder: vice

konstgalleri.

ja, vad ska jag säga mer än att jag nu har ett konstgalleri också? inget är upplagt än, men håll koll om ni inte vill missa något.

snart är jag på sätt & vis fri.


(sitter hos far, har därför har jag inte nån mer passande bild.)

jahopp. dåså, nästa vecka gäller det. ÄNTLIGEN. då har jag svar! det är svårt att beskriva känslan. helt plötligt är ljuset inte långt borta & den så kallade "friheten" är ännu närmre. igentligen vet jag inte om jag kommer ha så mycket frihet till en början, men något säger mig att det endå kommer bli bättre. nu har jag väntat länge & när som helst är det dags att packa väskor & prylar.

heading for neverland.



jag & mitt sista-minuten-gjorda halsband,  är redo att partaya hela natten lång.

drivkraft.




jag vet inte rikigt hur jag ska förklara det, men jag har någon slags hatkärlek till mitt målande. hela sommaren har jag varit ifrån alla penslar & färger, till & med skisspapper & penna. men nu, nu har jag äntligen kommit i gång. jag har några tavlor på lager som jag hållit på med i snart ett år.

jag vet inte riktigt vad jag menar med hatkärlek, men jag tror det är att jag vissa stunder verkligen hatar att måla. fast jag måste måla för jag igentligen älskar det & för att jag kan bli smått galen, stressad, understimulerad...  o.s.v om jag inte målar. det håller mig oftast i balans på något sätt. det är min drivkraft, det som får mig att orka. ändå hatar jag att måla vissa stunder. kanske för att jag inte har inspirationen som krävs, eller för att jag aldrig blir nöjd. jag vet inte. nu babblar jag bara på & har ingen poäng att komma till. nu slutar jag.

Med detta vill jag säga att jag älskar Jonas Gardell.



För allt du hatar hos dig själv - förlåt dig själv.
För allt du älskar hos dig själv - förlåt dig själv.
För allt du skäms över.
För allt du är stolt över.
För allt du vill dölja.
För allt du vill visa upp.
För allt som inte blev som det skulle.
För allt du är.
För allt du ville vara.

Förlåt dig själv.

- jonas gardell.


shopping.

idag var jag & matilda på stan & shoppade lite. för min del blev det för mina sista slantar. jag köpte en fin tröja/tunika på gina tricot, fyra böcker på myrorna (varav två till mig själv), tre fina vykort & ett armband från matilda. härom dagen köpte jag också finfina skor på myrorna för en 50-lapp. nu har jag något att partaya & dansa i. synd bara att det inte finns pengar kvar att festa för.


(har dock inte orkat fota allt.)